Versenyszámok

A Baranta Világkupán négy versenyszám került kiírásra, versenyszámonként két verseny-elemmel. Indulni csak úgy lehet, hogy az adott versenyszám mindkét elemében részt vesz a versenyző. A versenyszámok úgy lettek kialakítva, hogy nem csak barantás (azaz összetett) képességekkel rendelkező versenyzők indulhatnak rajta, hanem például birkózók, judosok, kemposok a Baranta birkózásban, a kardvívók, szablyavívók Szabadvívásban, az íjászok Harci íjászatban is eredményesen tudnak versenyezni.

Versenyszámonként az első hat helyezett lesz jutalmazva érem és oklevél formájában, a versenyszám legjobbja pedig a kupagyőztesként egy kupát vihet haza.

A versenyszámok:

  1. Fegyveres formagyakorlat

Egyéni fegyveres formagyakorlat és páros fegyveres küzdelmi formagyakorlat

  1. Szabad vívás

Szablyavívás és lándzsavívás

  1. Baranta birkózás

Övbirkózás (kajar) és harci birkózás (egy rovásos böllön)

  1. Harci íjászat

Íjászpárbaj és íjász akadálypálya

Aki a Világkupa győzelemért szeretne harcba szállni, annak egynél több versenyszámban is el kell indulnia. A Világkupa győztese az lesz, aki az összetett képességei alapján a legjobb eredményeket éri el a versenyszámokban.

Minden versenyszámban maximum 2000 pont szerezhető (versenyszám-elemenként 1000). A versenyző végső eredményét a versenyszámokban megszerzett legjobb 3 pontszám adja ki (ha mind a négy versenyszámban indult, akkor a legkisebb pontszáma kiesik a végső számításnál), azaz a Világkupán megszerezhető legmagasabb pontszám 6000.

A versenyen világkupa összesített eredménye alapján az első hat érmet és oklevelet kap, a győztes pedig hazaviheti a Baranta Világkupát.