Nép és hagyomány – tehetségkutató verseny Miskolcon

2012. április 13.

Új kezdeményezéssel bővült Észak-Magyarország kulturális- és népművészeti élete a Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége Mente Egyesület által meghirdetett tehetségkutató versennyel.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gyermek- és ifjúsági tehetségkutató verseny kiírásának célja, hogy a vetélkedő révén a felnövekvő gyermekek minél szélesebb körben ismerjék meg a magyar népköltészet és népzene csodálatos világát, s egy életre kötelezzék el magukat a magyarság értékei mellett. A város és a régió kulturális kínálatát gazdagító verseny egyben kiváló lehetőséget a tehetséges fiatalok felkarolására, népzene, néptánc, népdal és népmese műfajainak gyakorlására, a népművészeti ágak mindennapi használatának és a magyarság értékeinek népszerűsítésére, elsősorban a fiatalok körében.

A verseny középpontjában a népi műfajok állnak, így a megmérettetésre népmese, népzene, népdal és néptánc kategóriákban lehetett jelentkezni. Az első megmérettetésére 2012. április 14-én szombaton kerül sor a Győri kapuban található miskolci MKK Ifjúsági Házban, a döntő pedig — amit sajtótájékoztató előz meg — május 5-én, szombaton lesz a miskolci Almássy Kúriában. A verseny fővédnöke Dr. Mengyi Roland a Borosod -Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke. A szervezők a győztesek számára a széles nyilvánosság előtt is lehetőséget biztosítanak a bemutatkozásra a Miskolcon rendezendő Baranta Világkupa Magyar Műveltség és Honvédelem Napjai Miskolcon című rendezvény Tehetségkutató gáláján, a Miskolci Jégcsarnokban 2012. május 19-én. ( tehetsegkutato.magyarkozossegek.org )

Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége MENTE Egyesület

Forrás: MTI Eredeti

Miskolci hírek

Tehetségkutató
Verseny honlapja